Hagdahlsakademien på Bokmässan

Östergötlands bokmässa fick besök av Hagdahlsakademien som hade en monter och gjorde reklam för sina böcker.

Stefan Hammenbeck, Lasse Frisk och Magnus Gröntoft representerade Hagdahlsakademien bokmässan den 19 september på Linköpings bibliotek.

Många intresserade samtal under dagen med besökarna som övertygades om att den svenska gastronomins vagga står i Östergötland!! Naturligtvis – var annars? Från biskop Hans Brasks måtlidsordning på Linköpings slott på 1500-talet och till1800-talet då kokboksförfattaren och läkaren Charles Emil Hagdahl, född i Linköping, kom ut med sin kokbok "Kokkonsten som Vetenskap och Konst".

Hagdahlsakademien har givit ut en faksimiluppglaga som snart är slut. Den kommer att ersättas är en ny upplaga med företal av Hagdahlskännaren, f. museichefen, Gunnar Lindqvist, konstintendenten på Östergötlands museum Stefan Hammenbeck som beskriver illustrationerna och hur kokboken togs emot av sin samtid och Håkan Jönsson, Måltidsakademien, som skriver om Hagdahls kokbok och hur den har påverkat vår nutid.

Charles Emil Hagdahl

Odoo Members

Charles Emil Hagdahl föddes i Linköping den 6 februari 1809 . Hans far var lanträntmästaren Johan Hagdahl och modern var Henriette Wendtlandt, dotter till en kofferdikapten i Stockholm... Läs mer