Hagdahlsakademiens kock 2017

Pelle Bring

Årets Hagdahlskock är utsedd!

Hagdahlsakademiens pris till årets Hagdahlskock 2017, går till Pelle Bring på Restaurang von Dufva som är ett av Linköpings Stadsmissions sociala företag


Hagdahlsakademiens motivering lyder: "För utveckling av den östgötska matkulturen, i kombination med socialt ansvarstagande."

Priset delas ut under Hagdahlsdagen måndagen den 6 februari i Wallenbergssalen, Östergötlands museum, dit allmänheten är välkommen med start kl 15:00. Arrangemanget är gratis.

Så här säger Pelle Bring om sitt arbete på Stadsmissionen:
Jag vill vara normbrytande och tänka annorlunda. Jag vill bryta Svenssonstelheten och göra något oväntat. Min inspiration hämtar jag till stor del från USA.
Det är en sån kittel av intryck, en fusion av olika tekniker och kulturer, att hitta en nisch och göra den bäst. Jag har bland annat arbetat på Göta hotell, på Väderstad centralkrog och på Collegium. Nu arbetar jag med att utveckla nya koncept på Restaurang von Dufva som är ett av Linköpings Stadsmissions sociala företag. Våra sociala företag har som mål att integrera människor i samhälle och arbetsliv.”

Odoo text and image block

Charles Emil Hagdahl

Odoo Members

Charles Emil Hagdahl föddes i Linköping den 6 februari 1809 . Hans far var lanträntmästaren Johan Hagdahl och modern var Henriette Wendtlandt, dotter till en kofferdikapten i Stockholm... Läs mer