Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!

Hagdahlsakademien har utsett Oliver Kördel till årets Hagdahlskock.

 
 
 
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd
 

 

Hagdahlsakademien har utsett Oliver Kördel till årets Hagdahlskock.  
Oliver driver tillsammans med Östgötakök Restaurang GIN i Norrköping.
 

Oliver Kördel är född och uppvuxen i Norrköping. Han har tidigare jobbat på bland annat Stegeborgs hamnkrog, Den Småländska Kolonin och Restaurang Vollmers. För sju år sedan flyttade han tillbaka till sin gamla hemstad och började jobba hos Karin Elebring och Thomas Hallgren på Östgötakök i Norrköping.


- Det var Thomas som föreslog att vi skulle öppna en ny restaurang som skulle bli koncernens flaggskepp. Konceptet skulle vara menyer med fyra eller sex rätter och mat gjord på svenska och lokala råvaror, men med starka influenser av det franska och nordiska köket, säger Oliver Kördel.


Restaurang GIN öppnade i oktober 2016 och blev genast uppmärksammad av White Guide som rankade den som Östergötlands bästa restaurang.


-Den rankingen har vi behållit under åren vi funnits och vi har även klättrat upp bland de 35 bästa restaurangerna i Sverige, det är jag otroligt stolt över!
De två stora drivkrafterna i mig är att jag aldrig slutar att utvecklas som kock och den direkta responsen från gästerna. Jag älskar en fullsatt matsal där måltiden och det sociala står i fokus, säger Oliver Kördel.


 
Motiveringen lyder: 
”För ett skickligt förädlande av östgötska råvaror, som väckt uppmärksamhet både i och utanför Östergötland.”

 

 

Priset som är på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap den 6 februari, i Läkarsällskapets hus på Klostergatan 45 i Linköping.För mer information kontakta gärna: 
Oliver Kördel, 070-758 85 01
oliver.kordel@gmail.com

 
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien 
 
070-934 30 06  
kontakt@reaturangskyline.se 


Inga Wallenquist

2023-01-26